#Fresh

#Fresh – AFLMȘMP – Îmi Plăceau Mai Mult Înainte

Am văzut deasupra mării cum răsare soarele într-o dimineață de iarnă, și era și cald și rece deopotrivă, și dacă mă întrebai cum s-a simțit, nu aș fi știut foarte bine să-ți explic, dar uite că după ce a apărut acest material nou de la trupa Am fost la munte și mi-a plăcut am găsit cumva senzația aia trăită de câteva ori doar ascultând piesle lor cu ochii închiși, lăsat pe spate într-un scaun de birou.

Setul filmat pe un vârf de munte conține patru piese care sună o idee mai dark decât ce știam din celelalte albume ale formației. Ideea de set de piese legate mi s-a părut bizară la început, dar ascultând cum curge toată înregistrarea mi-am dat seama că e mult mai mult de atât – este o poveste care se spune fără cuvinte, doar cu imagini pe care poți să nu le vezi deloc, pentru că ele se vor forma oricum în capul tău, te vor duce ușor prin aer, și vei ajunge să vezi mult mai mult decât ți-ai putea imagina.

Totuși, un lucru a rămas la fel – titlurile pieselor sunt în continuare savuroase, și recunosc, mi-au trebuit vreo două minute să mă prind de direcția lor – We hold each other at current, I have roads to make, Empty Elbows, If it is.

Am fost la munte și mi-a plăcut este un proiect extrem de special și spectaculos pe care în avem în panoplia noastră de trupe underground, pentru că reușește de fiecare dată să ajungă în locuri pe care noi nu prea le vedeam ca fiind posibile. E ireal cât de multe poți spune fără să spui un cuvânt, și cât de multe putem înțelege fără să ne trebuiască vreo explicație de orice fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *