Extras

Ceva se întâmplă în Iași – Rocanotherworld (day4)

Coven Clash a fost primul act al zilei de duminică. Nu e prima experiență a băieților pe scena festivalului, ei mai venind pe aici într-o ediție pre-pandemică. De atunci s-au schimbat multe și la noi, și la festival, și la muzica lor. Au lucrat atenți la piese, și-au pregătit un repertoriu omogen, și ieri au fost on top of their game. Au fost câteva valuri de fuzz frumos calibrate vărsate peste noi.

A urmat HVNDS, un proiect despre care știam de ceva vreme descoperindu-i la prima (cred) colaborare cu NOSFE când au lansat piesa „Nu știi”. HVNDS a fost doza de energie de care nu știam că avem nevoie în ultima zi de festival, când deja mai toți mergeam în modul de „battery saver”. Interesantă combinația de trap cu hardcore și screamo pe care o propun cei de la HVNDS, fiind un act destul de necesar în festivaluri pentru boost-ul pe care îl oferă. Publicul s-a văzut că i-a așteptat pentru că au avut o interacțiune de invidiat. Iustin, vocea formației, i-a făcut să cânte pe parcursul întregului set, lucru cu adevărat lăudabil.

Fiind o seară destul de diversă tematic, era firesc să avem și niște reggae pentru o experiență totală. Și de capitolul acesta s-a ocupat BASSKA. Orașul Iași mă surprinde des, și a făcut-o și aseară când am văzut cât de mulți fani BASSKA erau în public cântând versurile la mai toate piesele. După primele două-trei piese corpul se obișnuia cu ritmul și fără să vrei, începea să danseze de unul singur.

Momentul zero al serii au fost cei de la Subcarpați, formație venită cu toată brigada posibilă. Piese vechi, piese noi, rap battle – a avut de toate momentul lor. Nu cred că ar fi putut exista un alt moment mai wholesome pentru finalul unui festival care ne-a ținut în priză atât de fain în ultimele patru zile. Bean are harul de a îmbrăca în cuvinte potrivite momentele emoționante, și s-a văzut cât de bine a făcut-o și aseară.

Seara s-a încheiat cu „Shine on you crazy diamond”, moment omagial în memoria lui Ioan Dan Niculescu, omul a cărei viață continuă prin acest festival.

După patru zile de festival pot spune că a fost poate cea mai reușită ediție pe care a avut-o acest festival, cu surprize mari, cu formații de calibru care au livrat momente irepetabile, o ediție în care vremea a ținut cu organizatorii și participanții deopotrivă. Felicitări echipei care a făcut acest festival posibil și anul acesta, și tot face asta de opt ani, felicitări voluntarilor care erau omniprezenți la fiecare oră din zi și din noapte, și nu în ultimul rând felicitări oamenilor care și-au făcut loc în programul lor de fest-uri și vacanță și pentru acest festival intim și discret cum nu e altul.

Foto via Rocanotherworld

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *