#Fresh

#Fresh – Andra Andriucă – Nu mă opresc

Cum am mai spus și în alte texte, mă bucură tare mult că anul 2024 a început atât de bine din punct de vedere muzical, cu atât de multe piese noi lansate, cu albume care stau să apară, și artiști care reușesc să-și individualizeze imaginea foarte bine. Andra Andriucă este o apariție surprinzătoare în alternativul românesc, apărând într-o vreme când scena locală din Iași ducea mare lipsă de voci feminine care să iasă în față și să aibă ceva de spus. Acum la puțină vreme după, Andra este pe punctul de a lansat un prim album, și a pleca într-un mini turneu de lansare alătur de Paul Tihan, un alt artist emergent și foarte convingător din peisajul alternativ.

Piesa „Nu mă opresc” este fix prima cheie la care vedem că pornește motorul muzical al Andrei Andriucă. Andra scrie și cântă despre vulnerabilități, despre puterea de a merge înainte chiar și atunci când nu știi ce înseamnă înainte, ce te așteaptă, ce dificultăți stau să apară. Și de acolo vine și frumusețea acestei piese, dintr-o simplitate care te cucerește foarte ușor. Personal găsesc și la Andra Andriucă și la Paul Tihan influențe comune, și asta nu este deloc rău, pentru că amândoi marșează pe o muzică confesivă care uneori poate lăsa prea mult la vedere din pură bucurie naivă de a exprima totul în cuvinte.

Joaca din „Nu mă opresc” încearcă să o arate pe Andra în pragul maturizării, în pragul unor noi explorări din care se va întoarce cu povești și învățături care-i vor schimba viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *