#Fresh

#Fresh – The Schnitzels – La bulău

Poate una dintre cele mai efervescente trupe apărute chiar în vremea de tristă amintire a pandemiei ne pregătește de ceva măreț! The Schnitzels, că despre ei este vorba, ne amenință cu un album care, din câte am văzut, iese toamna aceasta, și probabil va fi ceva de vis.

Până azi aveau 2 piese pe canalul lor de youtube, un cover de la Morning Glory (piese pe care le-am ascultat pe repeat când au apărut), și au mai arătat câte ceva nou prin niște live-uri în care și-au făcut prezența. Una din piesele pe care le-am auzit și le așteptam în versiunea de studio este chiar cea lansată astăzi – La bulău.

Nu te-ai fi așteptat niciodată ca un format atât de restrâns, o chitară și o tobă, să pună atât de mult pe masă, dar după cum am văzut în ultimii ani pe la frați mai mari de prin lume, downsizing-ul funcționează perfect. Cred că am mai scris asta, sau poate n-am apucat să public încă, dar Narcis Axinte are una dintre cele mai bune voci din alternativul românesc, lucru testat și văzut live în multele combinații în care cântă. Și de data aceasta nu face notă discordantă – fiecare „Și când o fi să fie rău…” când vine, e ca un val pe țărmul Mării Negre, ce nu pare amenințător, dar care te dărâmă cu o forță pe care nu o anticipezi.

Proiectul The Schnitzels vine să contrabalanseze avalanșa de balade prezentă din ce în ce mai mult în muzica underground din România, cu un sound destul de edgy, armonizat după o rețetă pe care din ce în ce mai mulți încep să o guste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *